İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması

İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI

YÖNERGESİ

1-Yarışmaya Mehmet Akif İlkokulu 1.sınıf, 2.sınıf , 3.sınıf ve 4.sınıf katılabilir. Her şubeden yalnız kendi öğretmeninin şeçtiği birer  öğrenci sınıflarını da temsilen katılabilir.

2-1. ve 2. sınıf öğrencileri İstiklal Marşı’nın ilk beş kıtasından, 3. ve 4. sınıf öğrencileri tamamından sorumludur.

3-Öğrenciler şiiri kendi sesi dışında destekler (fon müziği vb.) kullanamaz.

4- Değerlendirme kriterleri aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir.

Mehmet Akif  İlkokulu

İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Değerlendirme Kriterleri

Vurgu, Durak ve Tonlamayı Kullanma

Kılık- Kıyafet Düzeni

Jest ve Mimikleri Kullanma

Şiirin Temasının Kavranması

ve Hissettirilmesi

Yarışmacının Şiire Kattığı Yorum

Heyecan Kontrolü

Sahneye Hakimiyet

PUAN

10

20

10

100

5-Seçici Komisyon üyelerinin kendi sınıfı dışındaki öğrencileri yarışma ortamından önce dinlemeleri uygun değildir.

6-Seçici Komisyonunun verdiği kararlar kesindir, itiraz edilemez.

7-Ödüllerin belirlenmesi ve kazananlara zamanında sunulması okul idaresi ve Okul-Aile Birliğinin uhdesindedir.

8-Oluşturulan komisyonun belirleyeceği gün ve saatte tüm yarışmacılar hazır bulunmalıdır. Sonradan komisyon toplanmayacaktır.

9-Yarışma sonucu dereceye giren öğrenciler okul idaresinin katkılarıyla renkli resimli olarak en görülür panoda en az bir hafta sergilenir. Sonuçlar ve görseller okulumuz sitesinde ve sosyal                       medyada yayınlanmalıdır.

10-Yarışmaya katılan öğrenci velileri sonuç ve görsellerin okulumuz sitesinde ve sosyal medyada yayınlanmasını kabul etmiş sayılır.

23-02-2024