Okul Kıyafetlerimiz Değişmiştir

Öğrenci Kıyafetleri Tespit Komisyonumuz 2023-2024 öğretim yılından itibaren kullanılacak olan kıyafetleri, alternatif okul kıyafet modelleri arasından karma yaparak sair mevzuat hükümlerine uygun bir şekilde tespit etmiştir.


Kyafet değişikliği konusunda ilk iş olarak iki farklı platformda anket düzenlenmiştir.

 1-Google Formlar üzerinden düzenlenen ankete katılan 524 velinin %53,2’si kıyafet değişikliğini onaylamıştır.

 2-Okulumuzun @umraniyemehmetakif kullanıcı adlı Instagram hesabı üzerinden yapılan ankete katılan 1244 kullanıcının %53’ü kıyafet değişikliğini onaylamıştır.

27-06-2023

 

ÖĞRENCİ KIYAFETLERİ TESPİT KOMİSYONUNU KARAR TUTANAĞI

Ümraniye Mehmet Akif İlkokulu Öğrenci Kıyafetlerini Tespit Komisyonu; 14 Mart 2023 Salı günü Müdür Yardımcısı Sibel Akça başkanlığında toplanarak, 2023-2024 öğretim yılından itibaren kullanılacak olan kıyafetleri, alternatif kıyafet modelleri arasından karma yaparak, Milli Eğitim Bakanlığının 2013/24 nolu Genelgesine ve Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin ilgili hükümlerine uygun bir şekilde tespit etmiştir.

 

ALINAN KARARLAR

  1. 2023-2024 Eğitim-öğretim yılı 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerin belirlenen yeni kıyafetle, diğer sınıflarda okuyan öğrencilerin ise önceki kıyafetleri ile okula devam etmelerine ancak istemeleri halinde diğer öğrencilerimizin de yeni kıyafetleri kullanabileceğine,,
  2. Her kişi ve kuruluşa serbest rekabet ortamında fırsat eşitliği sağlamak amacıyla belirlenen kıyafetlerin okulun ilan panosu ile web sayfasında duyurulmasına,
  3. Anlaşmalı mağazamız bulunmamakla birlikte örneğine uygun olmak kaydıyla istenilen mağazalardan kıyafetlerin temin edilebileceğine,
  4. Öğrenci kıyafet düzenlemesinin yaz ve kış olarak uygulanmasına,
  5. Kıyafetlerin yazlık, kışlık, renk ve modellerinin aşağıdaki gibi belirlenmesine karar verilmiştir.

 

KIZLAR VE ERKEKLER İÇİN AYNI KIYAFETLER BELİRLENMİŞ OLUP;

  1. SWİT: 30/70/14 şardonsuz üç iplik kumaştan, kırmızı renkte, kapşon içi ve kordonu lacivert, etek ve bilek ribanaları lacivert kaşkorse olacaktır. Önde ve sırtta MAİ” nakış olacaktır. Nakışın dış hattı lacivert iç dolgusu kırmızı olacak. (15 Ekim - 1 Mayıs arasında giyilebilecek)
  2. T-SHIRT: 30/1 penye lacoste kumaştan, beyaz renkte, yaka ve kısa kol bandı beyaz zemin üzerine kenar ucu lacivert olmak üzere içeri doğru sırasıyla bir beyaz bir de kırmızıçizgi olacaktır. Sol göğüste “MAİ” nakış olacaktır. Nakışın dış hattı lacivert iç dolgusu kırmızı olacak. Yaka düğme içi beyaz ancak düğmeler lacivert olacaktır. (1 Mayıs - 15 Ekim arasında uzun veya kısa kollu giyilebilecek)
  3. PANTOLON: Lacivert lycralı kanvas kumaştan, beli kaşkorseli olacaktır.
  4. ETEK: Lacivert lycralı kanvas kumaştan, bel önü kemerli, fermuarsız, düğmesiz, arkası lastikli, cepsiz şort etek modelinde olacaktır.
  5. ÇORAP: Kıyafet bütünlüğünü bozmayacak beyaz veya lacivert renk çorap kullanılacaktır.
  6. AYAKKABI: Su geçirmez, kapalı ve kıyafet bütünlüğünü bozmayacak herhangi bir ayakkabı kullanılacaktır.

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 18  kişi beğendi