Eko-Okul

EKO-OKULLAR

Eko-Okullar Projesi ilkögretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir projedir. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program ülkemizde Türkiye Çevre  Eğitim Vakfı tarafından yönetilmektedir. Dünya çapında toplam 44 ülkede uygulanan Eko-Okullar Projesinin Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı yürütmektedir. Ülkemizde 33 ilde 510 faaliyet gösteren 271 ilköğretim okulu bulunmaktadır.

Eko-Okullar Projesi, okullarda çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; proje dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamnış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası  düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Okulumuzda yapılan Eko-Okul projesi ...