Okum-Yazma Kursumuz Başlıyor

14 yaşını doldurmuş okuma-yazma bilmeyen ya da bir nedenle ilkokulu tamamlamamış kişiler için okulumuzda okuma-yazma kursu açılacaktır.

1. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir?

Hiç okula gitmemiş  veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış olan 14 yaş üstü kişiler bu kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alır. Toplam 120 saatlik bir eğitimdir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar 1.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile 2. Kademe Okuma-Yazma kurslarına katılabilirler.

2. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir?

İlkokulun 3. sınıfını bitirmiş ancak 4. sınıftan ayrılmış kişiler veya 1. Kademe Okuma-Yazma kursunu bitiren kişiler, 2. Kademe okuma-yazma kurslarına katılır. Bu 180 saatlik bir kurstur. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar  İlkokul diploması  yerine geçen 2.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile Halk Eğitim Merkezlerinden Açıköğretim Ortaokula kayıt olabilirler.

Kursumuz 11 Mart 2024 tarihinde başlayacaktır. Planlama kursiyerler belli olduktan sonra yapılacaktır.

Kayıt olmak için <<<tıklayınız>>>